Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Fabrikanten ondernemen actie tegen grote Android-inbraak

Verschillende bedrijven hebben de laatste dagen maatregelen aangekondigd tegen een omvangrijke hack van Android, met afstand het populairste besturingssysteem voor smartphones. Onder meer telefoonfabrikanten LG en Samsung, en telefoonaanbieder T-Mobile maakten bekend dat ze beveiligingsupdates uitvoeren of beperkingen doorvoeren. Dat doen de bedrijven om te voorkomen dat hackers gebruik kunnen maken van een groot lek in Android. Vorige week werd bekend dat hackers erin zijn geslaagd om via een besmet bericht de controle over een Android-toestel in de VS over te nemen. Het updaten van deze toestellen verloopt via de fabrikanten. (NRC)