Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkiezingen

1.800 kandidaten bij verkiezingen in een van de armste landen ter wereld

Foto Andres Martinez Casares/ Reuters

Verkiezingsposters van enkele kandidaten voor parlementaire verkiezingen in het Caraïbische land Haïti. Na jaren van uitstel gaat het zeer arme land aanstaande zondag naar de stembus. Haïti heeft een geschiedenis van staatsgrepen en instabiliteit, nog eens versterkt door een vernietigende aardbeving in 2010. In totaal hebben 1.800 mensen van tientallen verschillende partijen zich gekandideerd. De resultaten zullen nog even op zich laten wachten, die worden over zes tot tien dagen verwacht. De tweede ronde van de verkiezingen zijn op 25 oktober, net als de presidentsverkiezingen.