IS ontvoert zeker 230 gezinnen uit Homs

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft bij de verovering van de Syrische plaats Qaryatain zeker 230 mensen ontvoerd. Onder hen zijn tientallen christenen, van wie sommigen uit een kerk werden meegenomen. Er zitten veel vrouwen en kinderen bij. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten begon IS de aanval met een reeks zelfmoordaanslagen op controleposten rond Qaryatain. De strijd om de stad, gelegen in de West-Syrische provincie Homs, ging gepaard met zware gevechten met het Syrische leger. Het is de eerste keer sinds de verovering van Palmyra in mei dat IS een offensief inzet in Syrië. Qaryatain is strategisch gelegen doordat het grenst aan een weg die Palmyra verbindt met de Qalamoun-bergen, langs de grens met Libanon. Sinds het begin van de oorlog in Syrië zijn zeker 230.000 mensen om het leven gekomen.