Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Tekenles (7): Geen foto’s aub

NRC-tekenaar Siegfried Woldhek geeft een zomercursus.

Les 7: bloemen

Volgende week: vrije impressie
Volgende week: vrije impressie

Als je wilt dat je tekening net een foto lijkt, maak dan een foto. Je bent geen fototoestel of kopieerapparaat. Niet het beeld voor je neus bepaalt wat er op papier komt; dat beslis je zelf. Je kunt elementen herschikken en versimpelen. Je kunt zelf de sfeer bepalen door uitsnede, materiaal of formaat te kiezen. Jij maakt je eigen beeld.

Maak kans op een workshop van Siegfried Woldhek en stuur uw vakantietekeningnaar: NRC Handelsblad, Redactie Lux, Postbus 20673, 1001 NR A’dam, of naar: lux@nrc.nl. Tekeningen worden niet teruggestuurd. In september publiceert Lux een selectie.