Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Rechter vindt wodka die ‘Stoli’ heet teveel lijken op ‘Stolichnaya’

Wodkatycoon Joeri Shefler heeft weer een zaak verloren van de Russische staat. Die laatste had bij de rechtbank in Den Haag een kort geding aangespannen tegen Sheflers bedrijf Spirits International, een dochter van SPI Group (statutair gevestigd in Rotterdam). De rechter oordeelde vrijdag dat Spirits geen flessen wodka met de merknaam ‘Stoli’ op de markt mag brengen in de Benelux, omdat die te veel lijken op flessen van het bekende merk Stolichnaya. In maart oordeelde een Rotterdamse rechter al dat Shefler het merk Stolichnaya in de Benelux op naam van Rusland moet zetten, omdat het merk niet juist was geprivatiseerd. (NRC)