Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Noord-Hollanders het langst op vakantie

Noord-Hollanders gaan het langst op vakantie naar het buitenland. Hun vakantie duurde vorig jaar gemiddeld 13,8 dagen en ze verbleven het vaakst in Frankrijk. Limburgers zitten het kortst op een buitenlands vakantieadres. Gemiddeld zijn ze na 11,6 dagen weer terug van hun buitenlandtrip, bij voorkeur naar Duitsland. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de vakantieduur naar provincie. Frankrijk is bij Nederlanders al jaren favoriet als bestemming, Duitsland volgt op de voet en Spanje is de nummer drie. Duitsland was in 2014 in zeven provincies de favoriete bestemming voor een lange vakantie. Frankrijk gaat in vier provincies aan kop en Spanje prijkt alleen in Flevoland bovenaan, aldus het CBS.