Bankenstratego, superbaas Jon Stewart stopt en de Eredivisie begint weer

Foto ANP

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Ze werden steeds alarmerender, de persberichten die Imtech deze week rondstuurde. Het noodlijdende installatiebedrijf onderhandelt voor de vijfde keer in 2,5 jaar tijd met de banken. Helemaal failliet is het nog niet, maar het valt inmiddels wel uit elkaar: de Duitse tak vroeg donderdag faillissement aan. De overgebleven onderdelen van Imtech spelen ondertussen Stratego met de banken.

2. Er is weinig dat we tegenwoordig niet online bestellen. Behalve boodschappen dan. Online supermarkt Picnic wil daar iets aan gaan doen: elektrische busjes moeten jouw hagelslag, toiletpapier en koffiepads aan de deur gaan bezorgen.

3. Of je pils, net op tijd voor de aftrap: de Eredivisie begint vandaag weer. Maar mocht je van plan zijn AZ - Ajax of Willem II - Vitesse gratis via Janlul.com te kijken, dan wordt dat lastig. De populaire illegale streamingsite is sinds kort offline: FOX Sports, eigenaar van de uitzendrechten voor de Eredivisie, weet wie erachter zit en dreigt met een gang naar de rechter. Een unicum in Nederland.

4. Dan maar naar de nieuwe Mission Impossible met Tom Cruise? Die nog altijd steady casht. De afgelopen dertig jaar brachten zijn films een dikke 8 miljard dollar op. Zelf hield hij er zo’n 470 miljoen aan over. Net iets meer dan Amitabh Bachchan, Salman Khan en Akshay Kumar. Wie?

5. En als het in de filmwereld niet wil lukken, kun je altijd nog met schoenen je imperium uitbouwen. Net als Michael Jordan en Pharrell.

6. Zelf alweer aan het werk? En beantwoord je dan, onderweg naar de trein, auto of metro nog even dat ene mailtje op je telefoon? Dan loop je er waarschijnlijk raar bij. Staren naar een scherm doet vreemde dingen met ons loopgedrag. Of ben je het nu alweer zat en had je toch die bed&breakfast in Frankrijk moeten beginnen? Dan hier een paar tips voor je ontslagbrief.

7. Niet dat je die nodig hebt als je voor een superbaas (en tv-held) werkt. Zoals Daily Show-host Jon Stewart, die deze week na zestien jaar afscheid nam als presentator van het programma. En in die periode nogal wat van zijn protegés zag uitgroeien tot succesvolle komieken. Misschien dat zijn bekende ‘doodles’ binnenkort geveild worden, net als 1.384 min of meer iconische spullen uit het ook onlangs gestopte Mad Men. Draag jij binnenkort de badjas van Don Draper?

8. Maar grote kans dat je nog gewoon lekker met vakantie bent. Als het aan Airbus ligt moet een tripje naar New York in de toekomst in een uurtje te vliegen zijn. Klinkt leuk, maar heel haalbaar is het (nog) niet. Dat wordt dus toch gewoon met een tweedehandsje naar Frankrijk.

    • Harrison van der Vliet