Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Midsomer Murders

Het graafschap Midsomer wordt in The Creeper (seizoen twaalf, aflevering zes) geteisterd door een inbraakgolf. Geen enkel beveiligingssysteem kan de dief - die ‘The Creeper’ wordt genoemd - tegenhouden. In dezelfde periode wordt schrijver David Roper (Rik Mayall) na een verjaardagsfeestje dood aangetroffen. Korte tijd later wordt nog een andere gast van het feestje vermoord: de plaatselijke dokter. Hebben de moorden iets met de inbraken van The Creeper te maken?

Inspecteur Barnaby gaat op onderzoek uit.