Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Quiz

(Dick Maas, 2012). Een gladde quizmaster (Barry Atsma) gaat na afloop van de uitzending naar zijn favoriete Italiaanse restaurant, waar hij wordt overvallen door een groezelig type (Pierre Bokma) die hem een foto laat zien van zijn gekidnapte vrouw en dochter. Als hij ze levend terug wil zien moet de quizmaster nu zelf venijnige vragen beantwoorden, waarbij de naamloze man akelig veel over hem blijkt te weten. Wat is zijn motief? Maas doorspekt zijn thriller met sardonische humor en enkele cartooneske geweldsscènes.