Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

In the Mood for Love

(Wong Kar-wai, 2000). Alom bejubelde zevende film van de regisseur van Chungking Express en Fallen Angels geeft geraffineerd vorm aan de onvervulde liefde tussen twee buren (Maggie Cheung en Tony Leung) in het Hongkong van 1962. In tegenstelling tot hun wederhelften besluiten zij geen overspel te plegen. Door niet toe te geven aan hun impulsen is de heimelijke liefde van meneer Chow en mevrouw Chan superieur. Los van de melancholieke inhoud biedt de film bijzonder veel esthetisch genoegen, van de slow-motionbeelden tot de soundtrack.