Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

AZ overtuigend door, Vitesse ten onder

AZ heeft ook het tweede Europa Leagueduel met Istanbul Basaksehir winnend afgesloten. Na de 2-0 in Alkmaar werd er in Istanbul met 2-1 gewonnen. Daarmee plaatsen de Alkmaarders zich voor de play-offs van de Europa League. In een vrijwel leeg stadion werd er in een matig tempo gespeeld. Voor Vitesse zit de Europese campagne er al na twee duels op. De Arnhemmers waren in de voorrondes van de Europa League niet opgewassen tegen Southampton, dat gisteren in stadion Gelredome de zege greep: 2-0. Het eerste duel eindigde vorige week in 3-0.