Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Eerste vlucht naar Jemen in maanden

foto: ALEH AL-OBEIDI/AFP

In Jemen is gisteren voor het eerst in vier maanden weer een commercieel vliegtuig geland. In het toestel van Yemenia Airways zaten 158 mensen die het geweld in Jemen ontvlucht waren. De vlucht kwam uit Djibouti. In het land woedt al een jaar een hevige strijd tussen aanhangers van de gevluchte president Hadi en sjiitische Houthi-rebellen. Hadi wordt gesteund door een internationale coalitie onder leiding van het soennitische Saoedi-Arabië. De coalitie voert regelmatig bombardementen uit op stellingen van de Houthi-strijders.