Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Deze haalden de bios niet

De organisatie van het openluchtfilmfestival Pluk de Nacht speurt het hele jaar tijdens (inter)nationale festivals naar mooie films die de Nederlandse bioscopen niet of nauwelijks bereikt hebben. En zo heeft het festival elk jaar een verrassend aanbod. Vanavond (in Amsterdam) wordt Der Bunker gedraaid, een komische horrorfilm over een student die, om in rust te kunnen studeren, intrekt bij een familie. Alleen de familie blijkt in een bunker te wonen en dat is niet het enige wat gek is aan het gezin. Morgen draait Nasty Baby waarin een homostel een kind probeert te krijgen met een alleenstaande vrouw die aan het eind van haar vruchtbaarheid is. Nasty Baby won de prijs voor Beste Film tijdens het filmfestival van Berlijn. Zondag kun je naar Superwelt, een Oostenrijkse film over een huisvrouw die stemmen begint te horen. Regisseur Karl Markovics speelde kleine rolletjes in The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson en naast Liam Neeson in Unknown. Meest bekend is hij van de hoofdrol in de Oscar-winnende film Die Fälscher uit 2008. Superwelt is zijn tweede film als regisseur. En er zijn genoeg andere films te zien. Tot en met 15 augustus is Pluk de Nacht in Amsterdam, van 20 tot 22 augustus in Arnhem, en van 26 tot 29 augustus in Utrecht.