Opera Steve Jobs in de maak

Steve Jobs stierf op 5 oktober 2011 op 56-jarige leeftijd. Foto EPA

Steve Jobs wordt op de planken gebracht. Het operahuis van Santa Fe in de staat New Mexico werkt namelijk aan een voorstelling over de overleden topman en mede-oprichter van miljardenconcern Apple. De opera zal in 2017 voor het eerst worden opgevoerd en gaat The revolution of Steve Jobs heten. Voor zover bekend is dit de eerste Jobs-operaproductie. In het stuk zal de inmiddels zieke topman van Apple terugblikken op momenten en mensen die hem inspireerden en vormden.

Jobs stierf op 5 oktober 2011 op 56-jarige leeftijd, maar de wereld heeft nog lang niet genoeg van hem. De Jobs-cultus is big business. Na zijn dood is een hele reeks boeken, documentaires en films verschenen. Van de officiële biografie door Walter Isaacson zijn miljoenen exemplaren verkocht. In 2013 verscheen de film Jobs, waarin de rol van Steve Jobs gespeeld werd door Ashton Kutcher, maar die flopte. Sony Pictures is momenteel bezig met een nieuwe film. (NRC)