Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

8.000 vluchtjes was wel genoeg

foto mike blake/ reuters
foto mike blake/ reuters

Deze zeppelin uit Californië gaat niet stilletjes met pensioen. Het is dan ook een beroemde zeppelin. Je hebt misschien weleens door zijn ogen naar een sportwedstrijd gekeken: het luchtship maakte tijdens sportwedstrijden luchtfoto’s. En ook vloog hij rond om reclame te maken. Maar nu, na 8.000 tochten, is het tijd om afscheid te nemen van het dertien jaar oude beestje. Vandaag is iedereen welkom om de Goodyear Blimp - ook bekend als de ‘spirit’ van Amerika - nog een laatste keer te bekijken in Gardena, Californië. De zeppelin maakt plaats voor een nieuwe vloot hightech modellen.