Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Ledecky weer goud, Heemskerk laatste

De Amerikaanse zwemster Katie Ledecky heeft gisteren goud gewonnen op de 200 meter vrije slag. Het 18-jarige supertalent ligt nog altijd op koers voor vier individuele wereldtitels bij de WK Zwemmen in Kazan, Rusland. Eerder won Ledecky ook al de 400 en 1500 meter. De Nederlander Femke Heemskerk werd achtste en laatste. Tijdens de finale lag Heemskerk lange tijd aan kop: zelfs na 150 meter tikte de Nederlandse nog als eerste aan. Maar op de laatste vijftig meter stortte ze in, waarna ze als achtste aantikte met een tijd van 1.56,79. De Italiaanse Federica Pellegrini werd tweede (1.55,32), de Amerikaanse titelverdedigster Missy Franklin moest genoegen nemen met de derde plek (1.55,49).