Waterongevallen in zee bij Zandvoort en in Zuiderpark Den Haag

De reddingsbrigade en kustwacht hebben gisteren bij Zandvoort urenlang gezocht naar een vrouw die ’s middags in zee was verdwenen. Strandgasten hielpen in de middag mee en liepen in linie langs de kustlijn. De vrouw kwam rond 14.15 uur in de problemen. Twee zwemmers probeerden haar nog uit zee te halen maar dat mislukte. Daarna werd alarm geslagen. Boten van KNRM Zandvoort en IJmuiden werden ingezet. Een helikopter en een vliegtuig van de Kustwacht zochten vanuit de lucht. Rond 22.30 uur werd de zoektocht gestaakt. Volgens de kustwacht is de kans dat ze nog leeft nihil. Vandaag zou verder gezocht worden. Ook in het water in het Haagse Zuiderpark kwam gistermiddag een man in ernstige nood. Hij overleed. Hij lag twintig minuten onder water. Duikers van de brandweer vonden de drenkeling uiteindelijk. De politie gaat uit van een ongeval. (ANP)