Ten Dam mist Ronde van Spanje door gebroken ruggenwervel

Wielrenner Laurens ten Dam mist dit jaar de Ronde van Spanje. Gisteren brak de renner van LottoNL-Jumbo een ruggenwervel na een aanrijding met een auto.

Laurens ten Dam van Team LottoNL-Jumbo staat de pers te woord tijdens de rustdag van de Tour de France.
Laurens ten Dam van Team LottoNL-Jumbo staat de pers te woord tijdens de rustdag van de Tour de France. Foto ANP / Bas Czerwinski

Wielrenner Laurens ten Dam mist dit jaar de Ronde van Spanje. Gisteren brak de 34-jarige renner van LottoNL-Jumbo een ruggenwervel na een aanrijding met een auto en hij zal niet op tijd zijn hersteld. Ten Dam hoeft niet geopereerd te worden.

Korset

De komende zes weken zal hij een korset moeten dragen en rust moeten nemen, waardoor het niet mogelijk is om aan de Vuelta deel te nemen. Die vindt plaats van 22 augustus tot en met 13 september.

Twitter avatar laurenstendam laurenstendam Heading home. Corset for 6 weeks. Next goal? @eroica1997

Ten Dam werd vlak over de grens bij Maastricht aangereden, bij de Belgische heuvel Hallembaye, tijdens een trainingsrit. Een bejaarde man “met een houten been” reed van achteren op hem in, aldus Ten Dam tegen Dagblad de Limburger. De beklimming staat bekend om de gevaarlijke verkeerssituatie. In april werd er ook een wielrenner aangereden.

Schouder uit de kom tijdens Tour de France

Tijdens de Tour de France kwam Ten Dam ook lelijk ten val, waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Dat gebeurde tijdens de derde etappe bij de Muur van Huy. Hij reed de Tour wel uit.

    • Menno Sedee