Still Alice wint Parel voor de Beste Boekverfilming 2015

Julianne Moore als Alice Howland in Still Alice Foto AP / Sony Pictures Classics Linda Kallerus

De film Still Alice is uitgeroepen tot de winnaar van de Parel, de publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar.

Dat maakte het CPNB bekend.

In de maand juli kon via de website besteboekverfilming.nl gestemd worden op een van de genomineerde boekverfilmingen of een boekverfilming naar keuze. In totaal zijn er 6320 stemmen uitgebracht. Op 18 september 2015 wordt de Parel uitgereikt tijdens Film by the Sea.

Still Alice vertelt het aangrijpende verhaal over Alice, een vrouw bij wie op relatief jonge leeftijd de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd. Still Alice, geregisseerd door de inmiddels overleden Richard Glatzer en Wash Westmoreland, werd bekroond met diverse prijzen. Zo ontving hoofdrolspeelster Julianne Moore een Oscar voor Beste Actrice, een Golden Globe, een BAFTA en een Screen Actors Guild Award.

De film Still Alice is gebaseerd op een boek van Lisa Genova, in het Nederlands uitgegeven onder de titel Ik mis mezelf. Lees hier een interview van Dana Linssen met Julianne Moore over de film.

Naast Still Alice waren voor de Parel genomineerd A most wanted man, De Surprise, Gone Girl, Loin des hommes en Wild.

    • Sebastiaan Kort