Breaking news: Kermit en Miss Piggy uit elkaar. Is er een ander?

None

Muppetfans over de hele wereld zijn geschokt door het bericht dat Muppetshow-presentator Kermit en Miss Piggy hun liefdesrelatie hebben beëindigd. Het besluit viel „na zorgvuldig nadenken, diepzinnige overwegingen en flink wat ruzie”, meldden de succesvolle showbizzkikker en zijn bolroze blonde ex-verloofde dinsdag via sociale media.

De exen zullen nog wel samenwerken in de nieuwe tv-serie The Muppets, vanaf september te zien bij de Amerikaanse tv-zender ABC, zo schrijven Kermit en Miss Piggy in hun verklaring. Maar in hun persoonlijk leven zullen ze elkaar loslaten en ook met andere mensen, kikkers en varkens afspreken. Dat is het enige commentaar dat ze willen geven, schrijven ze, „tenzij we het juiste aanbod krijgen”.

En zo drijven de Muppetmakers meteen de spot met de journalistiek die ze zelf gaan bedrijven in de nieuwe Muppet-serie, over het persoonlijk leven (relaties, frustraties, herrie) van de Muppets. Veel fans hopen dan ook dat de relatiebreuk een publiciteitsstunt is.

De scheiding verloopt volgens showbizz-stramien. Dinsdag twitterde muppet Gonzo vanaf het officiële Muppets-account dat Kermit een prille relatie heeft met ene Denise, een marketingvarken van ABC. Miss Piggy heeft haar al eens bruut uit beeld geduwd, in een „interne ABC-video”. Haar kenmerkende assertiviteit leverde Miss Piggy vorige maand nog een feministische prijs op, de Sackler Center First Award (ze schreef er het betoog ‘Why I Am a Feminist Pig’ over in Time). Maar in diezelfde video was Miss Piggy zoenend te zien met de 37-jarige acteur Topher Grace (bekend van zijn rol in de tienersitcom That ’70s Show).

Eerlijk is eerlijk: de Britse krant de Daily Mail had de breuk half mei al in de gaten, doordat in de trailer een nog onbekend vrouwtjesvarken met Kermit flirtte. „Ik heb mijn leven tot een in bacon gewikkelde hel op aarde gemaakt”, verzucht Kermit in die trailer.

    • Ellen de Bruin