Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

KNVB bevestigt verplaatsing vijf Eredivisieduels

Ook de fans van Excelsior zullen even langer moeten wachten voordat ze de helden uit de selectie weer in actie kunnen zien. De wedstrijd NEC-Excelsior is verplaatst naar woensdagavond.
Ook de fans van Excelsior zullen even langer moeten wachten voordat ze de helden uit de selectie weer in actie kunnen zien. De wedstrijd NEC-Excelsior is verplaatst naar woensdagavond. Foto ANP/Kay in t Veen

De start van het nieuwe voetbalseizoen wordt definitief een dag uitgesteld. De KNVB maakte vandaag bekend dat het vijf duels van de eerste speelronde, die waren verboden door de betreffende burgemeesters vanwege aangekondigde politie-acties, verplaatst naar volgende week dinsdag en woensdag.

Het gaat om de wedstrijden ADO Den Haag–PSV, sc Heerenveen–De Graafschap, FC Groningen–FC Twente, PEC Zwolle–SC Cambuur en N.E.C.–Excelsior. De afgelopen dagen was er veel onduidelijkheid over de doorgang van de wedstrijden, die allemaal voor dit weekend gepland stonden. Zo ging de wedstrijd Willem II–Vitesse van komende zondag eerst niet door en toen weer wel. Seizoensopener sc Heerenveen-De Graafschap, die voor vrijdagavond gepland stond, is ook definitief verschoven waardoor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen nu Roda JC–Heracles Almelo op zaterdagavond is.

Een overzicht van de nieuwe eerste speelronde van de Eredivisie:
Zaterdag 8 augustus
19.45 uur: Roda JC – Heracles Almelo
20.45 uur: Feyenoord – FC Utrecht

Zondag 9 augustus
12.30 uur: AZ – Ajax
16.45 uur: Willem II – Vitesse

Dinsdag 11 augustus
18.30 uur: ADO Den Haag – PSV
20.45 uur: sc Heerenveen – De Graafschap

Woensdag 12 augustus
18.30 uur: FC Groningen – FC Twente
19.45 uur: PEC Zwolle – SC Cambuur
20.45 uur: N.E.C. – Excelsior

Van der Steur buigt niet

Gisteren herhaalde minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD) in een brief aan de politiebonden zijn standpunt dat hij wil geen extra geld vrijmaken voor agenten. “Het akkoord tussen de onderhandelende partijen is tot stand gekomen in de wetenschap dat hiermee de grenzen van de financiële mogelijkheden van het kabinet tot het uiterste zijn opgerekt”, schrijft Van der Steur.

De bonden zijn ontevreden over de politie-cao en voeren al maanden acties. In de brief roept Van de Steur de bonden op opnieuw om de tafel te gaan zitten.