Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Hoog risico

Het lampje in mijn auto geeft aan dat er hoognodig getankt moet worden, enigszins gestrest rijd ik een benzinestation op. Naast de enige vrije pomp, nummer zes, staat een oranje pylon, maar ik zie geen reden om er niet te tanken. Als ik ga afrekenen vraagt de kassamedewerker of ik voortaan bij een andere pomp wil tanken; pomp zes is een „hoog-risico-pomp”. Hij ziet dat ik schrik en legt uit dat hij geen zicht heeft op die pomp, waardoor het risico op doorrijden zonder te betalen hoger is. Opgelucht zeg ik dat ik blij ben dat het niet gaat om een hoog ontploffingsrisico, waarop de kassajongen antwoordt: „Nee hoor, dat is pomp één.”

Elles Verheijen