Snoepjeshouders worden filmster

None

Er wordt een film gemaakt over de Pez-snoepjeshouders, dat meldde het Amerikaanse filmblad Variety deze week. Het Amerikaanse bedrijf Envision Media Arts (EMA) werkt aan een speelfilm over de plastic buisjes met het hoofd van strip- en andere iconische figuren erop en een ‘nek’ waaruit vierkante snoepjes komen.

Pez-snoepjeshouders zijn een icoon van de Amerikaanse popcultuur.

De snoepjes, waarvan het hoofdbestanddeel suiker is, werden 88 jaar geleden ontwikkeld door de van oorsprong Oostenrijkse pepermuntfabrikant Pez. Jaarlijks worden er in de VS alleen al drie miljard geconsumeerd. De Oostenrijkers brachten hun snoepjes oorspronkelijk in blikken doosjes op de markt, maar beslisten in 1949 over te schakelen op kleurrijke plastic dispensers. Die werden enorm geliefd bij kinderen en verzamelaars.

Cameron Fay (Brother in Laws) zal het script schrijven van de eerste Pez-film. Waarover de film exact zal gaan is nog niet bekend. Volgens EMA-baas en -oprichter Lee Nelson wil het bedrijf samen met Fay „een unieke Pez-wereld creëren en een verhaal dat het hart van velen zal beroeren”. Hij voegde ook toe dat „Pez-snoepjes geliefd zijn bij zowel kinderen als volwassenen”. Dat een film over populair speelgoed een overweldigend (financieel) succes kan worden, bewees de in 2014 uitgekomen The Lego Movie. (NRC)