Zeker negen doden bij aanval Boko Haram in noordoosten Nigeria

Bij een nachtelijke aanval van terreurgroep Boko Haram in het noordoosten van Nigeria zijn zeker negen mensen om het leven gekomen. Tientallen gewapende strijders zouden op motorfietsen de dorpen Tadagara en Dunbulwa zijn binnengereden.

Tientallen mensen zijn ontheemd geraakt en zoeken bescherming van het leger na aanvallen van Boko Haram.
Tientallen mensen zijn ontheemd geraakt en zoeken bescherming van het leger na aanvallen van Boko Haram. AFP

Bij een nachtelijke aanval van de islamitische terreurgroep Boko Haram in het noordoosten van Nigeria zijn zeker negen mensen om het leven gekomen, meldt persbureau AFP. Tientallen gewapende strijders zouden op motorfietsen de dorpen Tadagara en Dunbulwa zijn binnengereden, op zo’n 170 kilometer van Damaturu, de hoofdstad van de staat Yobe (maps).

Strijders van Boko Haram plunderden eerst de huizen in Tadagara en staken ze in brand. De inwoners van Dunbulwa waren inmiddels gewaarschuwd, waardoor Boko Haram daar een leeg dorp aantrof. Door de dubbele aanval moesten honderden inwoners naar de grotere stad Potiskum vluchten (maps), zo’n 70 kilometer verderop.

eerdere aanvallen

Dinsdag kwamen ook al zeker negen mensen om bij aanvallen van Boko Haram in grensdorpjes bij Kameroen. Tientallen mensen werden ontvoerd, onder wie kinderen. De aanslagen vonden plaats in de dorpen Tchakarmari en Kangaler, op minder dan twintig kilometer van de grens met Nigeria. Zeker vijftien huizen werden platgebrand.

Kameroen is regelmatig slachtoffer van zelfmoordaanslagen sinds het buurland Nigeria meehelpt in de strijd tegen Boko Haram. Vorige week kwamen bij een zelfmoordaanslag in Kameroen negentien mensen om, een week eerder vielen meer dan twintig doden bij een dubbele zelfmoordaanslag. Diezelfde dag werd Nigeria eveneens een aanslag gepleegd met meer dan veertig doden tot gevolg.

In Nigeria zijn door aanslagen van Boko Haram in zes jaar tijd 20.000 mensen omgekomen en zeker 1,5 miljoen mensen ontheemd. Vorig jaar ontvoerden Boko Haram-leden in Nigeria meer dan tweehonderd schoolmeisjes en ook in december 2014 werden meer dan honderd vrouwen en kinderen ontvoerd.