Dit is vandaag belangrijk

Foto AP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Het zwarte gat nadert. Vanavond presenteert Jon Stewart na zestien jaarzijn laatste The Daily Show. Het verlies van niet alleen een tv-held, maar ook een ‘superbaas’.

Rustig lijkt het nooit te worden rond taxi-app Uber, dat vandaag in de VS weer eens voor de rechter staat. Tegen deze drie partijen moet Uber het de komende tijd opnemen.

Drie jaar stond er voor, na amper een jaar is-ie af: het ‘tweede Suezkanaal’, met een Hollands tintje. Vandaag is de officiële opening.

Poldernieuws

HelloFresh overweegt een beursgang, schrijft het FD. De Duitse bezorger van maaltijdboxen zou op meer dan een miljard euro euro worden gewaardeerd.

Zomerdip op de woningmarkt, signaleert het Hypotheken Data Netwerk. Maar vergeleken met juli vorig jaar valt dat nog mee, meldt Z24.

Metaalproducent ArcelorMittal exploiteert een voormalig Bosnisch concentratiekamp als ijzermijn. Een hoofdpijndossier. Na tien jaar geruzie zijn er eindelijk gesprekken over een gedenkteken voor slachtoffers, schrijft de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Netflix weet iedereen te verrassen. Het bedrijf geeft kersverse oudersonbeperkt en betaald verlof, schrijft The Wall Street Journal.

Wil je klagen over een bedrijf? Dat kan voortaan via Facebook, meldtThe Verge.

Presidentskandidaat Donald Trump staat niet alleen hoog in de peilingen. Volgens Bloomberg zorgt hij ook voor de meeste hits op Google en de meeste vermeldingen op Twitter.

While you were sleeping… in Asia

China en Japan strijden om een contract om in Indonesië een hogesnelheidstrein aan te leggen, schrijft The Jakarta Post.

Nu de olieprijs gekelderd is moet Saoedi-Arabië voor het eerst in jaren weer de kapitaalmarkten op, bericht de Financial Times.

In juli stopten meer Chinezen dan Nederland inwoners telt met beleggen op de beurs, aldus The Wall Street Journal.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q