17 lichamen gevonden in Nepalees dorp

Ruim drie maanden na de verwoestende aardbevingen zijn in een dorp in Nepal de stoffelijke resten van zeventien mensen gevonden. Het dorp Langtang, populair onder toeristen die door de Himalaya trekken, werd destijds in april bedolven onder een lawine van stenen, sneeuw en modder. Of het nu gaat om de lichamen van toeristen of dorpelingen is onduidelijk. De resten worden overgebracht naar een ziekenhuis in Kathmandu. Tot nu toe zijn pas enkele lichamen geborgen, zegt overheidsmedewerker Shiva Ram Gelal. Door slecht weer kunnen lokale autoriteiten niet met een helikopter over het gebied vliegen en het was voor reddingswerkers lastig om het gebied te voet te bereiken, een deel van het pad is onbegaanbaar door hevige regenval. Door de aardbeving op 25 april en door naschokken (onder andere op 12 mei) vonden in Nepal 8900 mensen de dood. De Nepalese overheid had in de weken na de bevingen geen toegang tot veel bergachtige gebieden, ondanks de hulpgoederen en de reddingswerkers die werden gestuurd.

    • Ap