Zeker twintig doden bij dubbele treinontsporing in India

Foto: AFP

Bij een ontsporing van twee treinen op een brug boven een rivier in India zijn zeker meer dan twintig doden gevallen. Het dodental loopt zeer waarschijnlijk nog op, schrijven Indiase media.

Volgens India Today, dat een liveblog bijhoudt, zijn er 24 lichamen geborgen: 9 mannen, 10 vrouwen en 5 kinderen. N1 media spreekt van 27 doden:

Twitter avatar nnisnews nnis Twin #train derailment in MP: #Death toll rises to 27 including females, males & children. http://t.co/ZqIngnHE5r

Het ongeluk gebeurde in de centrale deelstaat Madya Pradesh op de brug nabij Harda, ongeveer 160 kilometer van Bhopal, de hoofdstad van de deelstaat. Een aantal wagons van de sneltreinen Kamayani Express en de Janata Express, die in verschillende richting reden, vielen op dezelfde plek van de rails.

Op beelden is te zien dat de treinen zijn ontspoord op een plek waar de spoorbrug is weggespoeld. Een groot deel van India kampt met wateroverlast door extreme regenval. Het ongeluk vond rond middernacht plaatselijke tijd plaats, en doordat het donker was werd de zoektocht in eerste instantie bemoeilijkt. Er zouden inmiddels 300 personen zijn gered.

De premier van India heeft op Twitter reageert op de treinramp:

Twitter avatar narendramodi Narendra Modi The two train accidents in Madhya Pradesh are deeply distressing. Deeply pained over the loss of lives. Condolences to families of deceased.
    • Eva Smal