Blowende meiden maken amok

Heldinnen zijn het niet, de drie jeugdige hoofdpersonen van Grrl Scouts. Na een dagje drugs dealen merken ze, badend in hun geld, dat ze zelf niks meer te blowen hebben. Dus gaan ze op zoek naar een dealer.

Helaas, alle collega’s zijn opeens spoorloos. Op één na dan, die onder hun ogen alsnog oplost, waarna ze vrolijk zijn handelswaar inpikken. Eenmaal gezellig stoned en met de handen vol pillen worden de drie verrast door twee onsympathieke agenten. Als een van de drie zich met een zwaard verweert en een agent een arm afhakt, blijkt het te gaan om twee robots.

Grrl Scouts schaamt zich nergens voor. Niet voor normoverschrijdend gedrag, niet voor idiote wendingen en ook niet voor de kleurstelling, die zo uit de Barbiewinkel komt. Het is een live action stripverhaal, vol getekende visuele effecten. Het is ook een parodie op het superheldengenre: de dames doen maar wat, en hebben ondanks allerlei stommiteiten telkens succes.

Dit is niet zomaar een leuke video. Het is een virtuoze productie met een ‘aftiteling’ van vijf schermen op de YouTube-pagina van regisseur Mike Diva. Grrl Scouts is een pilot voor een serie die hij wil maken. Hopen dat het hem lukt.

    • Herbert Blankesteijn