Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Jong van geest

Ik hoop binnenkort 50 jaar te worden, maar voel me nog jong van geest. Ben ook geen digibeet, maar een volhardend probleem met mijn laptop vergt meer expertise. Dus zit er op een avond een computerstudent aan mijn keukentafel. Ik blijk meer IT- termen te kennen dan verwacht wordt van non-nerds en hij lijkt onder de indruk. „Age is but a number”, denk ik. Tot hij vraagt welk besturingssysteem ik heb op mijn smartphone. Ik zeg dat ik „De laatste der Mohikanen” ben die nog in bezit is van een telefoon van meneer Gates. „Mohi-wat?” vraagt hij en kijkt me aan of ik net uit een grot gekropen ben. Ik voel me officieel oud.

Yvonne Woudenberg