Imtech bereikt geen akkoord met financiers, maar blijft wel in gesprek

Imtech is er niet in geslaagd om een akkoord te sluiten over extra financiële ruimte die nodig is voor de Duitse dochter. De technisch dienstverlener “blijft wel in gesprek” met de financiers.

Het logo van Imtech op de gevel van het hoofdkantoor.
Het logo van Imtech op de gevel van het hoofdkantoor. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Imtech is er niet in geslaagd om een akkoord te sluiten over extra financiële ruimte, nodig voor de Duitse dochter. De technisch dienstverlener “blijft wel in gesprek” met de financiers.

Imtech schrijft in een kort persbericht dat het bedrijf en Imtech Duitsland “de huidige situatie evalueren”, inclusief de eventuele consequenties voor de Duitse dochter en Imtech als geheel.

In een nadere toelichting zei financieel topman Hans Turkesteen dat daarbij “alle opties worden onderzocht”. Vorig jaar vertelde hij dat Imtech een concreet faillissementsdraaiboek had gemaakt, toen het bedrijf vorig jaar in geldnood zat. Hij zegt nu niet te willen speculeren over een eventuele aanvraag voor uitstel van betaling.

Extra geld

Vorige week sloot Imtech nog een akkoord met de banken over 75 miljoen euro aan extra liquiditeit, bovenop de 700 miljoen euro die normaal beschikbaar is. Een deel van dat geld zou deze week al beschikbaar zijn.

Nadat er echter extra tegenvallers naar boven kwamen bij de Duitse probleemdochter, bleek dat akkoord gisteren echter op losse schroeven te staan. Turkesteen vertelde tijdens de toelichting dat het oude plan nu van tafel is, en er wordt gesproken over nieuwe voorwaarden met de ongeveer veertig betrokken financiers.

Lees het interview dat economieredacteur Teri van der Heijden vorig jaar met CFO Turkesteen had: ‘De koppen gaan weer een beetje overeind’
    • Eva Smal