Ik ga het doen ook

Buiten denken we na over onze eigen natuur. Zo ook sieradenmaker Paul Hilgersom (25). Het liefst zou hij alles opzeggen en naar Venetië vertrekken.

Foto Rob Overmeer

„Eigenlijk ben ik altijd met werk bezig. Ik ben sieradenmaker bij het Nederlandse merk Gem Kingdom en ontwerp twee tot drie collecties per jaar. Die collecties gaan de hele wereld over en worden verkocht in de grote modehuizen. Ik heb ook alle sieraden voor de film Michiel de Ruyter ontworpen, daarnaast ben ik bezig met mijn eigen lijn. Ik zit altijd met concepten in mijn hoofd.

„Elke dag zit ik wel eventjes op mijn balkon. Zomaar de frisse lucht opsnuiven en een beetje nadenken. Of effe een sigaartje roken.

„Het liefst zou ik alles willen opzeggen. Mijn huis, mijn spullen en mijn werk. Ik zou naar Venetië of Parijs willen vertrekken, waar de grote fashionwinkels en juweliers zijn gevestigd. In Venetië bestaan nog steeds echte ambachten. Venetiaanse maskers bijvoorbeeld, daar wil ik me door laten inspireren. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe technieken. Door mijn werk ben ik modegericht, maar eigenlijk zou ik liever de diepte in willen. Weet je, ik ga het doen ook. Niets houdt me tegen, nu ben ik nog vrijgezel.”

    • Rob Overmeer