Gaap. Diepe Gaap

None

Pas helemaal aan het eind komt de hamvraag: hoe gaan we onszelf noemen? Het is het enige aardige moment in Fantastic Four, de nieuwste blockbuster van Marvel, dat onlangs ook Ant-Man uitbracht. Net als die film is Fantastic Four een ‘origin story’, bedoeld om uit te leggen hoe het kwartet titelhelden bij elkaar kwam. Gaap. Het heeft te maken met een andere dimensie die onbekende energiebronnen herbergt. Nieuwe gaap. Het onderzoek hiernaar wordt door de Amerikaanse overheid met meer dan gemiddelde belangstelling gevolgd. Diepe gaap.

Een van de Fantastische Vier is een meisje dat buitengesloten wordt als de overige figuren op een geheime missie gaan terwijl ze dronken zijn. (Verborgen boodschap aan het tienerpubliek: doe geen gekke dingen als je dronken bent!) Om het enigszins goed te maken krijgt zij later alsnog superkrachten, hoewel ze ook de kostuums mag ontwerpen, want dat is toch waar vrouwen goed in zijn? Zo zit de film vol conflicterende boodschappen.

    • André Waardenburg