In beeld

Een woongroep met eigen appartement en gedeeld wereldbeeld

Ooit waren woongroepen idealistische communes waarin alles werd gedeeld. Nu hebben bewoners liever een eigen appartement en delen ze enkele ruimtes en hun wereldbeeld. Dat ontdekte Jacqueline van den Heuvel, die voor haar afstudeerproject aan de Amsterdamse Fotovakschool vijftien woon- of leefgemeenschappen bezocht. Op één groep na – waar "veel onmin bestond maar die daarvoor inmiddels wel in therapie was" – leefden alle woongroepen in harmonie, zegt ze. De groepen zijn "in vele opzichten vergelijkbaar met een groot gezin". Lees het volledige artikel dat Merijn de Waal bij de foto's maakte: 'Ze delen hun tuin en wereldbeeld'.
Woongroep Emmaus Jacqueline van den Heuvel
Woongroep Goedbekeeken Jacqueline van den Heuvel
Woongroep Haarlem Jacqueline van den Heuvel
Woongemeenschap Hobbitstee Jacqueline van den Heuvel
Woongroep Homüschemühl Jacqueline van den Heuvel
Hoogstraatgemeenschap Jacqueline van den Heuvel
Woongroep Oosterboer Jacqueline van den Heuvel
"t Piepke Jacqueline van den Heuvel
Stoutenburg Jacqueline van den Heuvel
De Wonne Jacqueline van den Heuvel