In beeld

Een woongroep met eigen appartement en gedeeld wereldbeeld

Ooit waren woongroepen idealistische communes waarin alles werd gedeeld. Nu hebben bewoners liever een eigen appartement en delen ze enkele ruimtes en hun wereldbeeld. Dat ontdekte Jacqueline van den Heuvel, die voor haar afstudeerproject aan de Amsterdamse Fotovakschool vijftien woon- of leefgemeenschappen bezocht. Op één groep na – waar "veel onmin bestond maar die daarvoor inmiddels wel in therapie was" – leefden alle woongroepen in harmonie, zegt ze. De groepen zijn "in vele opzichten vergelijkbaar met een groot gezin". Lees het volledige artikel dat Merijn de Waal bij de foto's maakte: 'Ze delen hun tuin en wereldbeeld'.
Woongroep Emmaus
Jacqueline van den Heuvel
Woongroep Goedbekeeken
Jacqueline van den Heuvel
Woongroep Haarlem
Jacqueline van den Heuvel
Woongemeenschap Hobbitstee
Jacqueline van den Heuvel
Woongroep Homüschemühl
Jacqueline van den Heuvel
Hoogstraatgemeenschap
Jacqueline van den Heuvel
Woongroep Oosterboer
Jacqueline van den Heuvel
"t Piepke
Jacqueline van den Heuvel
Stoutenburg
Jacqueline van den Heuvel
De Wonne
Jacqueline van den Heuvel