Gewonde bij schietpartij in bioscoop Nashville - schutter gedood

Een agent vlakbij de bioscoop waar een man, gewapend met een geweer en een bijl, het vuur opende op een agent. De schutter werd vlak daarna doodgeschoten door een SWAT-team.
Een agent vlakbij de bioscoop waar een man, gewapend met een geweer en een bijl, het vuur opende op een agent. De schutter werd vlak daarna doodgeschoten door een SWAT-team. Foto AP/The Tennessean/John Partipilo

Bij een schietpartij in een bioscoop in de Amerikaanse stad Nashville is één persoon gewond geraakt. Een man liep gewapend met een geweer en een bijl de bioscoop in. Toen hij daar een agent tegenkwam opende hij het vuur. Daarna ontstond een vuurgevecht met de politie waarbij de verdachte werd gedood.

Twitter avatar MNPDNashville Metro Nashville PD Active shooter situation @ Hickory 8 Theater -- suspect dead

Het incident vond plaats in de Carmike Hickory 8 bioscoop in Antioch, een voorstad van Nashville in de staat Tennessee. Nadat de eerste schoten waren gelost trok de agent zich terug. Vervolgens rukte een SWAT-team van de politie op en doodde de schutter buiten, achter de bioscoop. Het is nog onbekend wie de dader is.

De politie heeft het over één gewonde, die een bijlwond zou hebben. Of er meer gewonden zijn is nog niet duidelijk. Ook onderzoekt de politie twee rugzakken die de verdachte bij zich had op mogelijke explosieven. In de bioscoop zaten op dat moment bezoekers te kijken naar de film Mad Max: Fury Road.

Eerdere schietpartijen in bioscopen

Het is niet voor het eerst dat er in de Verenigde Staten wordt geschoten in een bioscoop. Twee weken geleden schoot een 59-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats om zich heen in een bioscoop in de Amerikaanse stad Lafayette. Daarbij vielen twee doden en negen gewonden. Na zijn daad probeerde hij te vluchten, toen dat niet lukte pleegde hij zelfmoord.

In 2012 schoot James Holmes twaalf bioscoopgangers doodschoot in het stadje Aurora bij een vertoning van de film The Dark Knight Rises. De 27-jarige Holmes is inmiddels door een jury schuldig bevonden aan moord. Daarvoor kan hij de doodstraf krijgen.

    • Sam de Voogt