Dit is vandaag belangrijk

Foto EPA

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

In een uur van Londen naar New York. Vliegtuigbouwer Airbus heeft het patent gekregen op een toestel dat dit zou moeten kunnen. Maar gaat-ie er ook echt komen?

Het is dat aandelen op de beurs van Athene maar met maximaal 30 procent per dag kunnen dalen, anders waren ze waarschijnlijk nog verder gekelderd. De grootste verliezers zijn de grootste Griekse banken. Hoe nu verder? Vijf vragen.

Don Drapers badjas, zijn hoed: 1.384 min of meer iconische spullen uit de serie Mad Men worden deze week geveild. NRC Q selecteerde twaalf opvallende attributen.

Poldernieuws

De vier grootste Nederlandse hulporganisaties ontslaan een kwart tot de helft van hun werknemers, meldt de Volkskrant.

Supermarktketens krijgen concurrentie van de nieuwe online supermarkt Picnic, schrijft RTL Nieuws.

De soap rondom voormalig NS-topman Timo Huges gaat maar door. Volgens De Telegraaf spant hij een kort geding aan om 165.000 euro van de NS te krijgen.

While you were sleeping… in the US

Zo ziet het leven van de rijkste 1 procent ter wereld eruit, schrijft Business Insider.

Volgens Quartz zijn er betere platforms dan Linkedin om je werkervaring te presenteren. Makerbase is er een van.

Robert Downey Jr. is opnieuw de best betaalde acteur ter wereld, maar Hollywood-acteurs worden op de hielen gezeten door hun Bollywoodcollega’s, meldt Forbes.

While you were sleeping… in Asia

Een klein hagedisje blokkeert de bouw van een megamijn in Australië, meldt The Wall Street Journal.

Een Japanse telecommiljardair lijkt na twee jaar twijfelen bereid het Amerikaanse Sprint te redden, aldus de Financial Times.

Vluchten in China zijn te vaak vertraagd zo oordeelt de Chinese luchtvaartautoriteit, bericht de South China Morning Post.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q