Tom Hanks wilde ontdekt worden door George Roy Hill

„Mijn looks zijn niet geweldig. Ik heb geen lichaam als een Griekse god en kan niet eens een snor laten groeien, maar ik ga er vanuit dat als mensen betalen om bepaalde films te zien, ze ook zullen betalen om mij te zien.” Dat staat in de brief die acteur Tom Hanks in 1974 stuurde naar regisseur George Roy Hill (1921-2002). Hanks, nu zelf tweevoudig Oscarwinnaar, schreef de brief als achttienjarige. Hij vraagt Hill om hem te ‘ontdekken’ en beschrijft in een aantal scenario’s hoe die ‘ontdekking’ in z’n werk zou kunnen gaan. Hill had net de zeven Oscars winnende film The Sting gemaakt. De brief, die de regisseur altijd heeft gehouden, is recentelijk openbaar gemaakt door de Margaret Herrick-bibliotheek van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. (Guardian)