147 vluchtelingen in een trein in Duitsland gevonden

In een trein in Duitsland zijn 147 vluchtelingen gevonden. Het is het grootste aantal vluchtelingen dat ooit in een keer door de Duitse politie is aangehouden.

De vluchtelingen wachten om geregistreerd te worden op het treinstation van Rosenheim. Foto EPA / Andreas Gebert

In een trein in Duitsland zijn 147 vluchtelingen gevonden. Op het treinstation in Rosenheim hielden de agenten gisteren de kinderen, mannen en vrouwen aan.

‘Grootste aanhouding van illegale migranten’

Van de groep vluchtelingen kwamen 119 uit Eritrea. Ook Ethiopiërs, Nigerianen, Soedanezen, Kameroeners, Pakistanen en Syriërs behoorden tot de groep. Na registratie ontvingen de vluchtelingen een identificatiedocument van de politie. Daarna zijn ze naar München gestuurd waar ze asiel kunnen aanvragen.

Een agent zei tegen Duitse media:

Dit is de grootste aanhouding van illegale migranten die de Duitse politie ooit heeft gedaan.

De EuroCity waarin de groep werd aangetroffen was vertrokken in Verona in Italië en reisde via Oostenrijk naar Duitsland. In Rosenheim maakte de trein een tussenstop.

Vluchtelingenstroom in Duitsland

Alleen al in juli registreerden de Duitse autoriteiten 6.400 vluchtelingen die via dezelfde route Duitsland binnenkwamen. Dat zijn er in een maand tijd meer dan in 2012 en 2013 samen. Sinds begin dit jaar hebben 11.000 mensen gebruik gemaakt van de treinroute, drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het Duitse Bureau voor Migratie verwacht dit jaar 450 duizend asielaanvragen, meer dan twee keer zoveel als vorig jaar.

Rosenheim ligt ongeveer vijftig kilometer ten zuidoosten van München:

    • Menno Sedee