Zeker 9 doden en tientallen ontvoerd door Boko Haram in Kameroen

In aan Nigeria grenzende dorpjes in Kameroen zijn zeker negen mensen omgekomen en tientallen mensen ontvoerd, waarschijnlijk door strijders van de islamitische terreurgroep Boko Haram. Onder de ontvoerden bevinden zich kinderen.

Tientallen mensen zijn ontheemd geraakt en zoeken bescherming van het leger na aanvallen van Boko Haram. Foto: AFP

In aan Nigeria grenzende dorpjes in Kameroen zijn zeker negen mensen omgekomen en tientallen mensen ontvoerd, waarschijnlijk door strijders van de islamitische terreurgroep Boko Haram. Onder de ontvoerden bevinden zich kinderen.

Dat meldt persbureau AP op basis van lokale autoriteiten. De aanslagen vonden plaats in de dorpen Tchakarmari en Kangaler, op minder dan twintig kilometer van de grens met Nigeria. Drie vrouwen en zes mannen werden uit hun huizen gesleurd en gedood. Zeker vijftien huizen werden platgebrand.

Steeds vaker aanslagen van Boko Haram in Kameroen

De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar lijken in alles het werk van Boko Haram, aldus AP. Kameroen is regelmatig slachtoffer van zelfmoordaanslagen sinds het buurland Nigeria meehelpt in de strijd tegen Boko Haram. Vorige week kwamen bij een zelfmoordaanslag in Kameroen 19 mensen om, een week eerder vielen meer dan twintig doden om bij een dubbele zelfmoordaanslag. Diezelfde dag werd Nigeria eveneens een aanslag gepleegd met meer dan veertig doden tot gevolg.

In Nigeria zijn door aanslagen van Boko Haram in zes jaar tijd 20.000 mensen omgekomen en twintig miljoen mensen ontheemd. Vorig jaar ontvoerden Boko Haram-leden in Nigeria meer dan tweehonderd schoolmeisjes en ook in december 2014 werden meer dan honderd vrouwen en kinderen ontvoerd.

    • Eva de Valk