Janneke Vreugdenhil Moestuinsmoothies

illustratie jet peters
illustratie jet peters

U heeft een moestuin? Laat me raden, dan komen de courgettesoep, courgettepasta, courgettetaart en gevulde courgettes u inmiddels de neus uit. Marleen van Es, auteur van Eten uit de volkstuin, kent het probleem. Daarom geeft ze lekker veel receptideeën voor deze groente, waaronder courgettetaartjes met dadels en geitenkaas, courgettecake met citroen en lavendel en courgette-sinaasappeljam. Ze verwerkt zelfs courgette in smoothies. Gewoon schillen, pureren met banaan en nog een paar ingrediënten. En weer eentje weggewerkt.

Aalbessen, ook zoiets. Wie een enkel struikje in de tuin heeft staan krijgt ze vaak nog wel weg; de zure rode parels gerist boven een schaaltje yoghurt of gehusseld door een fruitsalade. Maar tegen de oogst van een paar struiken valt al snel niet meer op te eten. Dan moet er iets mee gebeuren. Iets als smoothies maken bijvoorbeeld.

Marleen van Es

Eten uit de volkstuin

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Prijs: €24,95

    • Janneke Vreugdenhil