Extremist opgepakt na dood Palestijnse peuter

In Israël is gisteren de leider van een ‘joodse extremistische groep’ gearresteerd. Dat melden de Israëlische veiligheidsdiensten. De 20-jarige Meir Ettinger werd gearresteerd „in verband met zijn activiteiten binnen een extremistische joodse organisatie” die verband houden met de brandstichting vorige week, waarbij een Palestijnse peuter omkwam. Donderdagnacht werd een brandbom gegooid op een huis in een dorp op de Westelijke Jordaanoever, waarbij de Palestijnse peuter Ali Dawabsheh van anderhalf het leven liet. De ouders en een vierjarig broertje wisten te vluchten. De aanslag leidde tot veel verontwaardiging. Zaterdagavond gingen duizenden Israëliërs de straat op. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemde de aanval „een verwerpelijke terroristische daad”.

    • NRC