In beeld

In een week je A-diploma, met een turbocursus zwemmen

Bij zwemschool Walderveenbad in Loosdrecht is vrijdag afzwemdag. De meeste kinderen zijn die week begonnen met zwemles. Ze hebben een turbocursus gevolgd: één of twee weken lang elke dag zwemles van 9 tot 13 uur. De turbozwemcursus is landelijk erg populair. Waar kinderen bij reguliere zwemles bijna een jaar lang elke week ongeveer een half uurtje les krijgen, duurt de turbocursus slechts enkele weken of maanden. Vooral in de zomervakantie is de spoedcursus gewild, vertelt Rob Fokkinga van het Walderveenbad. "Veel ouders vinden dat heel prettig, dan kunnen de kinderen op vakantie veilig het water in.” De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNVB) vindt de spoedcursussen te snel en te vermoeiend voor kinderen. "De zwemtechniek moet in je spieren slijten”, zegt Nicole Hoogwerf, adjunct-directeur van de KNZB.
Foto NRC / David van Dam
Foto NRC / David van DamFoto: David van Dam
Foto NRC / David van Dam
Foto NRC / David van Dam
Foto NRC / David van Dam
Foto NRC / David van Dam
Foto NRC / David van Dam
Foto NRC / David van Dam