Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Chasing Liberty

(Andy Cadiff, 2004). Tienerfilm varieert op een van de meest romantische films aller tijden: Roman Holiday (William Wyler, 1953). Daarin speelt Audrey Hepburn een prinses die voor een dag al haar verplichtingen ontvlucht en door een journalist (Gregory Peck) wordt rondgeleid in Rome. De beroemde scooterscène waarin Hepburn bij Peck achterop zit, met haar armen om hem heen, wordt hier regelrecht geciteerd. Nu is het een Amerikaanse presidentsdochter (Mandy Moore) die in Praag weet te ontkomen aan alle beveiligingsmensen en richting Berlijn gaat.