Tientallen gewonden door explosie in voormalige bunker in Hamburg

Door een explosie in een bovengrondse bunker in Hamburg zijn vanmorgen tientallen gewonden gevallen. In Duitse media lopen schattingen op tot 38 gevallen van rookvergiftiging, kneuzingen en botbreuken. In het pand lagen vaten etherische olie opgeslagen. Vanmorgen vroeg brak brand uit in een timmerwerkplaats in het stadsdeel Rothenburgsort. Tijdens het bluswerk van de brandweer had de ontploffing plaats. Twaalf brandweerlieden raakten gewond. Het was vanochtend nog niet duidelijk wat de ontploffing heeft veroorzaakt. De huizen in de omgeving van de bunker werden ontruimd, zo’n zestig buurtbewoners werden geëvacueerd. Twee verdiepingen in het pand, dat volgens de publieke omroep NDR stamt uit de Tweede Wereldoorlog, werden gebruikt voor de opslag van olie. (NRC)