Aurora-shooter kan nog doodstraf krijgen

James Holmes, de man die in 2012 twaalf bioscoopgangers doodschoot in het Amerikaanse Aurora, kan nog steeds de doodstraf krijgen. Een jury heeft de 27-jarige Holmes vorige maand schuldig bevonden aan moord. Hij heeft altijd volgehouden dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde en dus niet toerekeningsvatbaar was. Zijn advocaten stelden dat uit onderzoek verricht door experts zou zijn gebleken dat hij schizofreen is. Twee door de rechtbank opgeroepen psychiaters stelden dat Homes wel degelijk toerekeningsvatbaar was. Holmes liep in 2012 tijdens de première van The Dark Knight Rises een bioscoop in Aurora (Colorado) binnen. Hij opende het vuur en doodde daarbij twaalf mensen. Zeventig andere bioscoopbezoekers raakten gewond. De aanklagers hebben de doodstraf geëist.

    • Reuters