Auto van burgemeester Rucphen uitgebrand

De auto van de burgemeester van het Noord-Brabantse Rucphen is zaterdagnacht in brand gestoken. De BMW brandde helemaal uit en een winkelpui raakte beschadigd. Omwonenden zeggen dat ze knallen hebben gehoord. Tegen BN De Stem zegt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr dat ze niet weet wie haar auto in brand heeft gestoken. „Natuurlijk schrik je heel erg als je zulk nieuws hoort. En je bent blij dat er geen gewonden zijn. Maar wat het ook is, ik laat mij in ieder geval niet door bedreiging of geweld intimideren.” Van der Meer Mohr woont in een appartement boven een winkel. Het leegstaande pand ernaast raakte beschadigd. Half juni werd de auto van de burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem in brand gestoken. Hij zei uit te gaan van een gerichte actie. Een van de mogelijke scenario’s was brandstichting door de Hells Angels.