Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Atletiek

Zuid-Soedan mag ook meedoen aan de Spelen

Zuid-Soedan is gisteren benoemd als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Dat gebeurde tijdens het 128ste congres van de olympische beweging in Kuala Lumpur, Maleisië. Het Afrikaanse land is het 206de IOC-lid en kan nu als zelfstandige natie deelnemen aan de Spelen van Rio 2016. In het land dat zich in 2011 afscheidde van Soedan woedt al enkele jaren een burgeroorlog. De olympische erkenning werd door sommige Zuid-Soedanese officials met tranen begroet. In 2012 was de Zuid-Soedanese marathonloper Guor Marial actief op de Spelen van Londen. Omdat Zuid-Soedan nog geen IOC-lid was liep hij als onafhankelijk atleet onder de olympische vlag.