Gadgets en medicijnen: deze bedrijven waarderen we

foto Jorien de Waard

Welke miljardenbedrijven kunnen wij het meest waarderen? De FutureBrand Index heeft 100 multinationals gerangschikt op basis van ‘menselijke factoren’. Aan ruim drieduizend mensen uit zeventien landen stelden zij onder andere de vragen: is het bedrijf geloofwaardig, heeft het een goed verhaal? Is het authentiek? Denk je dat je het bedrijf kan vertrouwen?

Dat leverde de volgende reputatie-top-10 op, die erg verschilt van de top-10 grootste bedrijven in marktwaarde.

Opvallend is dat we vooral positief zijn over techbedrijven en farmaciemerken. Uit de Index blijkt verder dat banken en bedrijven in de olie- of gasindustrie een slechtere reputatie hebben. Sterker nog, de bedrijven Wells Fargo en Exxon Mobil zijn in de FutureBrand Index pas terug te vinden op plaats 98 en 99.

    • Jolanda van de Beld