Dit is vandaag belangrijk

Foto iStock

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Terug van vakantie en écht geen zin meer om terug naar je werk te gaan? Hier wat tips voor het schrijven van een ontslagbrief.

Oud-basketballer Michael Jordan verloor vorige week een rechtszaak in China. Moeten we nu medelijden met hem hebben? Jordans imperium in zeven cijfers.

En nieuws op NRC Q: advocaat en voormalig VARA-voorzitter Cees Korvinus moet zich bij de Orde van Advocaten alsnog verantwoorden voor een deal die hij in 2009 sloot over een schadevergoeding voor Ad Bos, klokkenluider in de bouwfraude.

Poldernieuws

De sores van bagagemedewerkers op Schiphol blijft voorlopig onzichtbaar, schrijft de Volkskrant. Ze zullen harder moeten roepen voor die cao.

De opmars van zonne-energie in Nederland is niet te stuiten, schrijft de Telegraaf.

Maakt Heineken vandaag de hoge verwachtingen waar? Z24 blikt vooruit.

While you were sleeping… in the US

De uitbraak van listeria bij Blue Bell Creameries >is een waarschuwing voor alle ijsfabrikanten, oordeelt The Wall Street Journal.

Universal Studios leek op een miskoop van Comcast, schrijft The New York Times. Is het echt de groeimotor die het lijkt te zijn?

Wie gaat Twitter kopen nu het even niet zo lekker gaat, vraagt Business Insider af.

While you were sleeping… in Asia

Een miljoen chauffeurs. Dat denkt Uber in India nodig te hebben, meldt de Financial Times.

De Chinese economie zakt in maar het Japanse Uniqlo verwacht juist meer goedkope kleding in het land te verkopen, aldus The Wall Street Journal.

Chinese bioscopen lopen steeds meer in op Amerikaanse filmhuizen, schrijft de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q