Filmpje van 1000 man die Learn to Fly spelen gaat viral

Schermafbeelding YouTube.

Het filmpje waarin duizend mensen in Italië de Foo Fighters hit Learn to fly (1999) spelen is de afgelopen twee dagen viral gegaan en al bijna 15 miljoen keer bekeken.

Wat doe je als je een enorme fan bent van de Foo Fighters, maar je woont in een stadje, Cesena, dat de band wegens de omvang niet zo snel zal aandoen tijdens een tournee? Je verzamelt duizend mensen om een hit van de band te spelen en zo de Foo Fighters over te halen te komen.

En het lijkt erop dat het de organisatie Rockin1000 is gelukt. Frontman Dave Grohl liet de inwoners van Cesena in het Italiaans weten dat hij de video heel mooi vond, deed de groetjes en zei ‘tot snel’:

‘Dit is onmogelijk’

Het begon allemaal met een idee van Fabio Zaffagnini, in het dagelijks leven de baas van Trailmeup, een bedrijf dat interactieve kaarten maakt. In een grappig filmpje vertelt de drijvende kracht achter het project hoe het allemaal begon. “Het is onmogelijk, dit is net zoiets als Batman komen vragen of hij op het feestje van je neefje komt” krijgt hij als commentaar van vrienden, en “doe je dit allemaal voor een meisje?”, wordt hem gevraagd:

In zeven maanden werd bijna 45.000 euro met crowdfunding opgehaald. Daarna konden de audities beginnen en dit was het resultaat:

En ter vergelijk hier nog even het origineel:

    • Anouk Eigenraam