In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week onder meer: vluchtelingen, de omgekomen baby op de Westbank, een jarige panda, een overwoekerd dorp en een lachende Obama.
De reuzenpanda Jia Jia heeft een verjaardagstaart van groente en ijs gekregen om haar 37-jarige verjaardag te vieren in het Hong Kong Ocean Park. De panda is de oudste panda die in gevangenschap leeft.
Reuters/Bobby Yip
Een medewerker van een chemisch bedrijf in Donetsk, Oekraïne.
EPA/Alexey Furman
Stakende werknemers van een ferrybedrijf hebben autobanden in brand gestoken om de weg te blokkeren in Calais.
Striking employees of the My Ferry Link company block the access to the harbour after setting tyres on fire on July 31, 2015 in Calais, northern France, following the failure of negotiations with French government concerning job cuts. AFP/Philippe Huguen
Toeristen lopen in het overwoekerde dorpje Houtouwan in China. Ooit woonden er tweeduizend vissers, nu nog maar een handjevol mensen.
Reuters/Damir Sagolj
Medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland controleren de dijken op schade na de lange droogte en plotselinge regen van afgelopen tijd.
Foto Peter de Krom
Toeschouwers in Rameswaram kijken vanuit de bomen naar de begrafenisstoet van de overleden Indiase oud-president A.P.J. Abdul Kalam. De 'lanceringsman', zoals zijn bijnaam was, was nauw betrokken bij de ontwikkelingen van India als een land met kernwapens.
Reuters/Danish Siddiqui
Palestijnse jongens in hun beschadigde huis in de Gazastrook.
AFP/Mahmud Hams
Moslims bidden in oost-Jeruzalem op straat wegens restricties van de politie om het gebied van de Al-Aqsa moskee te betreden.
Guarded by Israeli policemen, Muslim worshipers pray on the streets of the Wadi al-Joz neighborhood in east Jerusalem on July 31, 2015, following restrictions by Israeli police to only allow men above 50-year-old to access the Al-Aqsa Mosque compound. AFP/Jack Guez
In Istanbul raakte de politie afgelopen weken slaags met demonstranten nadat het leger een belangrijke ani-terreur campagne is begonnen tegen IS en militante Koerden van de PKK.
AFP/Ozan Kose
De ultra-orthodoxe Yishai Shlissel (midden) probeert op het publiek van een Gay Pride in Jeruzalem in te steken. Er raakten zes bezoekers gewond uiteindelijk en twee agenten.
AFP/Kobi
De Indiase politie staat bij de woning van de terrorist Yakub Memon in Mumbai. Memom werd 30 juli geëxecuteerd voor de aanslag in 1993 waarbij 257 doden en 700 gewonden vielen.
EPA/Divyakant Solanki
Afghaanse vluchtelingen en Pakistanen kijken toe terwijl de politie hun sloppenwijk vernielt.
AFP/Farooq Naeem
De Amerikaanse president Obama tijdens een rondleiding bij Faffa Food in Addis Abeba. De fabriek produceert hoogwaardig voedsel tegen lage kosten.
AFP/Saul Loeb
Cao Yuan en Qin Kai uit China tijdens de finale van synchroonduiken voor de mannen tijdens de WK Zwemmen in het Russische Kazan.
Reuters/Hannibal Hanschke
Een Syrische vluchteling is de was aan het doen in een kamp in Jordanië aan de Syrische grens.
AP/Muhammed Muheisen
Leden van een bende in San Salvador, El Salvador.
EPA/Oscar Rivera
Toeristen kijken naar de zonsopgang vanaf de berg Eggishorn (29297 meter hoogte) in Zwitserland.
EPA/Dominic Steinmann
De Griekse premier Tsipras tijdens het vragenuurtje in het Griekse parlement van de week. De premier moest uitleg komen geven over de geheime plannen voor een Grexit, waar de voormalige minister van Financiën Varoufakis zich over had uitgelaten op tapes. Volgens Tsipras betroffen deze plannen gewoon noodscenario's voor het geval Griekenland er niet uitkwam met de EU.
EPA/Orestis Panagiotou
Een Syrische migrant en zijn vrouw lopen aan de Macedonische-Griekse grens in de hoop een trein te kunnen pakken naar Servië en West-Europa.
AFP/Dimitar Dilkoff
Palestijnen dragen het lichaam van het anderhalf jaar oude jongetje Ali Dawabsheh tijdens zijn begrafenis in Duma op de Westelijke Jordaanoever. De baby kwam om het leven toen zijn huis in brand werd gestoken door Israëliërs. Zijn ouders en broer raakten gewond.
AP/Majdi Mohammed